Merhabalar...İlk kez Konyalı arkadaşım Nazife nin yaptığı bamya çorbasını yemiştim ve bayılmıştım bu lezzete diyebilirim tabiri caizse...o günlerden bugüne ilk defa kendim denedim bamya çorbası yapmayı...sonuç çok güzel oldu diyebilirim ve merak edenlere de ısrarla tavsiye ederim...bu arada bamya sevmeyenler de bu halini sevebilir ..benim eşim de taze bamya yemeğinden çok hoşlanmaz ama kurusundan yapılan bu halini çok beğendi....İşte Konya yöresinin meşhur ve harika bamya çorbası tarifi...
Malzemeler:
100 gr. kuru bamya
250 gr. et
3 adet limon
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
az sıvı yağ
Yapılışı:
Satın aldığımız bamyalar öncelikle bir bez arasına konulur ve avcumuzda ovuşturularak ince kılçıkların çıkarılması sağlanır...bu işlem yapılmazsa yerken ağzımıza batabilirler...daha sonra bamyalar bir limaon sıkılmış suda kısa süre yani biraz yumuşayana kadar haşlanır...Etler çok küçük küçük doğranır...yemeklik doğranan soğan ve yağ tencerede kavrulur...etler de ilave edilir..bir süre sotelenir...sonra salçası ilave edilir...suyu eklenerek kaynatılır ve bamyalar katılır...2 limon suyu ve tuzu da eklenerek pişirilir ve afiyetle yenilir....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder