Bu kadar ara yeter diyorum ve içinizi ısıtacak, sıcacık bir çorbayla geliyorum.Daha önce denemediğime çok pişmanım bu çorbayı, inanın tadı nefis.Sık sık yapar olduğum bu çorbayı, kızlarım bu haliyle yemediği için servis öncesi onların çorbalarını blendırla eziyorum.Fotoğraf gece çektiğim için pek güzel çıkmadı, aslında rengide çok tatlı.Ay ay bu kadar methettikten sonra tarife geçelim.
MALZEMELER
3 adet orta boy havuç
zeytinyağı, tuz, su
3 çorba kaşığı tel şehriye
toz kırmızı biber, karabiber,kişniş, zencefil
Terbiyesi için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
YAPILIŞI
Havuçları rendeleyip zeytinyağında,karıştıra karıştıra iyice kavurun.Havuçlar rengini yağa salıp iyice yumuşayana kadar pişirin, havuçlar diri kalmasın.Havuçların üzerine biraz sıcak su ekleyin, ardından şehriyeleri katın.Arada karıştırarak şehriyeleri pişirin.(Suyu çok fazla koymayın, eğer çorba koyu olursa sıcak su katarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.)
Bu arada süt, un ve yumurta sarısını çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın.Şehriyeler de piştiğinde çorbadan bir kaç kepçe alarak terbiyenin üzerine ekleyin karıştırın, ardından yavaş yavaş karıştırarak çorbaya katın.Tuzunu ve diğer baharatlarını da ekleyin. Kişniş katmanızı şiddetle tavsiye ederim çok hoş bir lezzet katıyor bu çorbaya. Herkese afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder