EL ACMASI UNLU PATATESLi BÖREK TARiFi....

Arkadaslar hicbirinize ugramiyorum diye bana kusmusunuzz???:(((
 mutfaga girmiyorum sanmayinn:)) buaralar mutfakla pekbi hasir nesirim,misafirlerim icin;))sogolsunlar hepsindende Allah razi olsun!!!

   Tarif sevgili cahideninelleri ablamdan cok nefis biz cok sevdik...Cahide ablam cok guzel ayrintilariyla resimlemis gormek isterseniz bi tikDaha once bir cok arkadasimda gordum bu boregi fakat hepsi hazir yufkayla yapilmis burdada taze taze yufka bulmak imkansiz oldugu icin bizede cahide ablamin sayesinde kollari sivayip mutfaga girmek dusuyor cokda iyi oluyorr:)))tarifi aynen aktariyorum...
Bidahaki sefere 6 bezeden yapmayi dusunuyorum daha ince olmasi acisindan..(buda kucuk bir dipnot olsun)

HAMUR MALZEMELERİ
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
 
ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber

YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.
dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın. Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapmıştım,yufkalarım büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirdim. Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin. İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın. Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın. Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin. 
  • Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün.200 derecelikfırında üzeri kızarana kadar pişirin.                                 sevgiler 
  •  
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler