daha once uzumlusunu yapmistim bu seferde cikolatalisi:)) face'den suna ablaya tesekkurler sekli icin;)))HAMURU
- 1 cay bardagi sivi yag
- 3 yumurta
- 1 su bardagi sut
- 100 gr erimis tereyagi
- 1 paket yas maya
- 1 su b. seker
- 1 cay kasigi tuz
- aldigi kadar un
iC KREMASI
- 500 ml sut
- 5 yumurta sarisi
- 100 gr seker (5 corba kasigi)
- 60 gr nisasta
- 50 gr margarin veya tereyagi
- vanilin(yapragida olabilir)
- parcalanmis bitter cikolata
BEYAZ GLAZURU iCiN
- 2 yemek kasigi sut
- 125 gr pudra sekeri
Once hamurumuzu yogurarak basliyoruz herzaman yaptigimiz mayali bir hamur elde ettikten sonra yarim saat dinlendiriyoruz. hamurumuz dinlenirken ic kremasini hazirliyoruz sutumuzu ocaga alip icersine vanilinimizi koyup kaynamaya birakiyoruz yan tarafta 5 yumurta sarisini 5 corba kasigi sekerimizle cirpiyoruziyice cirptiktan sonra nisastamizi ilave edip krep kivamini elde ediyoruz yan tarafta kaynamakta olan sutumuzun yarisini hazirladigimiz karisima koyup sivi bir hal aldiktan sonra diger kalan ocagin uzerindeki sute ekliyoruz hizlica karistirarak 2 dakika pisiriyoruz kremamiz hazir ocaktan aldiktan 5 dakika sonra margarinimizide ekleyip karistiriyoruz.Dinlenen hamurumuzu merdane yardimi ile yuvarlak bir sekilde aciyoruz firin tepsisi buyuklugunde arkasindan hazirladigimiz kremayi hamurumuzun uzerine suruyoruz bu islemden sonra cikolatalarimizi serpistirdikten sonra rulo yapiyoruz rulomuzu dikine ikiye kesiyoruz ve birbirine orup uzerine yumurta sarisi surup (yumurtayi yetiremedigim icin ben suremedim:((180° isitilmis firinda pisiriyoruz.Soguduktan sonra uzerinin beyaz glazuru icin sutle sekeri karistirip cirptiktan sonra uzerlerine suruyoruz. afiyet olsun:))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder