PATLICAN DİLME


    Herkese merhaba, sevgili Öznur'un bloğunda görüp denediğim bir tarif vermek istiyorum sizlere .Biz çok beğendik ve sıkça yapar olduk.Sizlere de denemenizi tavsiye ederim.İşte tarifi...


       MALZEMELER

   3 adet patlıcan(Biraz büyükçe)

   300 gr kıyma

   1 adet sogan

   1 yemek kaşığı salca

   1 adet domates

   Bir tutam maydanoz

   tuz,karabiber,pulbiber,kekik

   1 çay bardağı sıvı yağ

 

      YAPILIŞI


   Patlıcanı yıkayıp saplarının yapraklarını  kesin.Patlıcanın alt kenarından başlayıp ince uzunlamasına sap kısmına kadar kesin.Her dilim bir cm'den fazla olmayacak şekilde kesin.


      Kıymalı harç için tavaya biraz sıvı yağ koyup üzerine küçük doğradığıız soğanı koyup kavurun, üzerine kıymayı koyup iyice kavurduktan sonra salça ve domatesi koyup güzelce pisirin en son baharatları atıp ocağı kapattıktan sonra içine  ince kıydığınız maydanozu katıp karıştırın.

     Fırın tepsisini biraz yağlayıp üzerine patlıcanı dilim dilim olcak şekilde serip ,aralarına birer kaşık kıymalı harçtan koyun her yerini güzelce  bu şekilde doldurduktan sonra bir çay bardağından kalan sıvı yağı patlıcanın üzerine gezdirip tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp ısıtılmış fırında ilk önce yumuşayana kadar pişirip, sonra folyosunu çıkarıp üzerini kızarttıktan sonra servis yapın.Herkese afiyet olsun...

 


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler