Ceviz, tarçın, havuç üçlüsü bu mis kokulu kekte buluştular.Tabi ortaya güzel bir lezzet çıktı.Miktar olarak oldukça fazla olan bu kek, aile bireylerince sevilerek tüketildi.İşte tarifi...
MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
2 su bardağı havuç rendesi
2,5 su bardağı un
1 su bardağı ceviz (iri parçalanmış)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip yine çırpın.Son olarak havuç rendesini ve cevizi ekleyip, kaşıkla karıştırın.Yağlanmış fırın tepsisine dökün.Ben 27x37 ölçülerinde bir tepside pişirdim.170 derecede pişirin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder