Malzemeler keki icin:
-4 yumurta
-4 yemek kasigi ilik su
-1 su bardagi seker
-50 gr nisasta(4 yemek kasigi)
-150 gr un(1su bardagi)
-1 paket k.tozu
uzeri icin:1 paket krem santi (yarisi arasina )
suslemek icin damla cikolatasi vs...(istenilen butun suslemeler)
etrafi icin cikolatali rulo gofret
Arasi icin: MARS cikolata yada METRO(4 adet yeterli)
kremsanti yada evde hazirladigimiz burdaki ugur bocegi pastasindaki krema gibi
Kekimiz icin ilk once yumurtalari derin bir kaba alip uzerine ilik suyu koyup krema kivamina gelene dek cirpin sekerimizi yavas yavas ilave ederek bir miktar daha cirpalim.Ayri bir kaba unu,k.tozunu,nisastayi karistirip eleyin.sonra hazirlamis olan sivi karisima yavas yavas ilave edip tahta kasikla karistirin.ve 24 cm lik
yuvarlak kek kalibina dokun.175°lik isitilmis firinda yarim saat pisirin ilk 20 dakika kapagini hic acmayin!!!
pisen kekimizi soguduktan sonra 3'e yada 2 ye kesin(ben bu pastami tek ara katli yaptim yani iki ye kestim) yeterince yumusak bir kek oldugu icin islatmaya gerek yok istenirse islatilabilirde..arasina santiyi surun uzerine marslarimizi elimizle ezerek koyalim onun uzerine pasta kremasi yada 3 dakikalik kremolelerden koyabilirsiniz ben kremole kullandim:)
ust katini kapatip uzerini krem santiyle kaplayip etrafini gofretlerle cevirelim.istege bagli uzerine cikolata kiriklariyla susleyelim ben cikolatayi bicakla kaziyarak susledim ve degisik suslemeler uygulayabilirsiniz:))
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder