KARNIYARIK



    MALZEMELER

 4 adet patlıcan

 200 gr. kıyma

 1 adet kuru soğan

 2 adet domates

 2 adet yeşil biber

 tuz, karabiber, köri, kimyon

 2 diş sarımsak

 sıvıyağ

   YAPILIŞI

   Alacalı soyulan patlıcanlar, önlü arkalı kızartılır.Tepsiye alınarak ortaları dikkatlice açılır.
   Tavaya biraz yağ konularak soğanlar kavrulur, hemen ardından ince doğranmış biberler de kavrulur, kıyma eklenerek iyice kavrulur.Doğranmış dometesler eklenir, tuz ve baharatlar, ince doğranmış sarımsak da eklenip arada karıştırılarak iyice pişirilir.
     Hazırlanan iç malzemesi patlıcanların içlerine doldurulur.Tepsiye biraz salçalı su konularak fırınlanır.Yanında pilavla afiyetle yenilir.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler