MALZEMELER
4 adet patlıcan
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
tuz, karabiber, köri, kimyon
2 diş sarımsak
sıvıyağ
YAPILIŞI
Alacalı soyulan patlıcanlar, önlü arkalı kızartılır.Tepsiye alınarak ortaları dikkatlice açılır.
Tavaya biraz yağ konularak soğanlar kavrulur, hemen ardından ince doğranmış biberler de kavrulur, kıyma eklenerek iyice kavrulur.Doğranmış dometesler eklenir, tuz ve baharatlar, ince doğranmış sarımsak da eklenip arada karıştırılarak iyice pişirilir.
Hazırlanan iç malzemesi patlıcanların içlerine doldurulur.Tepsiye biraz salçalı su konularak fırınlanır.Yanında pilavla afiyetle yenilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder