KELEBEK PARE



Malzemeler
250 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı fındık içi
aldığı kadar un
ceviz
şerbeti için
6 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
limon
Yapılışı
Şerbeti kaynatıp ılıtın. Tereyağ ve toz şekeri mikserle köpürtün. Diğer malzemeleride ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru merdaneyle açın. Kelebek şeklinde kalıpla şekiller çıkarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yarım ceviz batırın. Önceden ısınmış fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra 3-4 dakika bekletip ılık şerbeti dökün. Üzerine tepsi kapatıp şerbetin çekmesini bekleyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler