Merhabalar HAYIRLI RAMAZANLAR herkese!! bayramada az kaldi ama;)) Turkiye'den sarj olmus bisekilde donerek iste Ispanak dolgulu canneloniler;))))
ic harci:
_yarim paket canneloni (miktar artirilabilip, cogaltilabilir
_yarim kilo ispanak
_250 gr ricotta peynir yada bildigimiz turk peynirleri tuzlu veya tuzsuz size kalmis..
_1 sogan
_2 yumurta
_1 dis sarimsak
_50 gr mozerella
_siviyag
Domates sos icin:
_1 sogan
_1 paket domate sos
_1 kup seker
_1 yemek kasigi sirke
_1 su bardagi su
_istege bagli reyhan(cok yakisiyor:)
ilk olarak rendelenmis sogan ve sarmisagi kavurun ustune dogranmis ispanaklari ilave edip 5 pisirin
altini kapatip uzerine 2 yumurta ve peyniri ekleyip karistirin ardindan istenilen baharatlarla tatlandirip kenarda alin bu arad domates sosunu hazirlayin.
SOSU:soganimizi rendeleyip yagla birlikte karamelize olana kadar kavurun.domates sosunu,1 kup sekeri 1 yemek kasigi sirkeyi ve 1 su bardagi suyu ekleyip baharatlarla tatlandirdiktan sonra 10 dakika pisirin.pisen sosu 5 dakika mikserde cekin.
Hazirladigimiz ispanakli harci cannelonilere doldurup borcama yerlestirin uzerinede hazirlanan sosu gezdirin en uste dilimllenmis kasar peyniri koyup 180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder