HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU KURABİYE


     Bu nefis kurabiyeler de, ne zamandır denemek istediklerim arasındaydı, hayat cemresi adlı blogda gördüğüm şekliyle denedim; sonuç harikaydı.Hala denemeyenler varsa şiddetle tavsiye ederim.Tarifi buradan aynen aktarıyorum.

       MALZEMELER

   100 gr.oda sıcaklığında bekletilmiş tuzsuz tereyağı

   1 çay bardağı zeytinyağı

   3 yemek kaşığı yoğurt

   2 adet yumurta sarısı hamuruna,(akları dolgusuna)

   1 büyük su bardağı pudra şekeri

   2,5 su bardağı un(yumuşak bir hamur olacak miktarda)

   1/2 paket kabartma tozu(5 gr.)

   2 yemek kaşığı kakao(50 gr.)

   1/2 su bardağı buğday nişastası

   bir fiske tuz

       DOLGUSU İÇİN
 
   1 büyük su bardağı hindistan cevizi

   1 çay bardağı fındık içi

   2 yumurta akı

   3 yemek kaşığı toz şeker

        YAPILIŞI

     Malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlanır.İç dolgusu için; fındık çekilir, kalan dolgu malzemeleri ile karıştırılır.Hamurdan cevizden büyük parçalar alınır,elde yuvarlatılıp genişletilir, içine 1 tatlı kaşığı dolgu malzemesinden konulur, kenarları ortaya kapatılıp elde çevrile çevrile yuvarlatılır, dolgusu tamamen kapatılır,yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir, önce 175 derece fırında pişirilmeye başlanır, 15-20 dakika sonra ısı 150 dereceye düşürülür,kurabiyelerin üstü biraz sertleşip,renkleri de biraz açılıncaya kadar pişirilir,pişince fırından alınır,soğuyunca servis yapılır.Afiyet olsun...


   

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler