Bu nefis kurabiyeler de, ne zamandır denemek istediklerim arasındaydı, hayat cemresi adlı blogda gördüğüm şekliyle denedim; sonuç harikaydı.Hala denemeyenler varsa şiddetle tavsiye ederim.Tarifi buradan aynen aktarıyorum.
MALZEMELER
100 gr.oda sıcaklığında bekletilmiş tuzsuz tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta sarısı hamuruna,(akları dolgusuna)
1 büyük su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un(yumuşak bir hamur olacak miktarda)
1/2 paket kabartma tozu(5 gr.)
2 yemek kaşığı kakao(50 gr.)
1/2 su bardağı buğday nişastası
bir fiske tuz
DOLGUSU İÇİN
1 büyük su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı fındık içi
2 yumurta akı
3 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlanır.İç dolgusu için; fındık çekilir, kalan dolgu malzemeleri ile karıştırılır.Hamurdan cevizden büyük parçalar alınır,elde yuvarlatılıp genişletilir, içine 1 tatlı kaşığı dolgu malzemesinden konulur, kenarları ortaya kapatılıp elde çevrile çevrile yuvarlatılır, dolgusu tamamen kapatılır,yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir, önce 175 derece fırında pişirilmeye başlanır, 15-20 dakika sonra ısı 150 dereceye düşürülür,kurabiyelerin üstü biraz sertleşip,renkleri de biraz açılıncaya kadar pişirilir,pişince fırından alınır,soğuyunca servis yapılır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder