MiRAC KANDiLi ve CiLEKLi KOLAY CHEESECAKE....

Bugün Miraç Kandili. Miraç Peygamber Efendimiz H.Z Muhammed (S.A.V)’in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek yolculuğun adıdır. Bu yolculuk, varlık düzeyinde, hakikat göğünün katmanlarında olduğu kadar, Allah'a ulaşmak için katetmesi gereken yolu görmek isteyenlere de emsal teşkil eden kutlu bir yolculuktur. Bu anlamda Miraç, insanın erdem yolculuğunu, beşerilikten insaniliğe yükselişini ifade etmektedir. Miraç, insanın, ilahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini gösterdiği gibi, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten, her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğini hatırlatan bir fırsattır.KANDiLiNiZ MÜBAREK, DUALARINIZ KABUL OLSUN!!!





Bu guzel lezzeti sevgili minede gorup yaptim...ben sadece degisiklik olarak uzerine santiyle karisik krema surup cilek dosedikten sonra jole doktumm boylede degisik bir goruntu oldu:)) 
buyrun tarifine:

-3 yumurta
-2 cay bardagi sut
-1/2 cay bardagi sivi yag
-250 gr tatli lor peyniri
-1.5 su bardagi un
-1 su bardagi seker
-1 paket k.tozu
-1 paket vanilin
-uzeri icin ister cilek ister kiraz...

Yumurta ve toz sekeri krema haline gelene kadar cirpin.sivi yag ve sutu ilave edip cirpmaya devam edin..un kabartma tozu ve vanilyayida ilave edip karistirin.Lor peynirini ilave edip tekrar karistiralim..24 cm capindaki kaliba dokup uzerine cilek tanelerini yerlestirin.
175 derecelik firinda 35-40 dakika pisirin(firinina gore degisir)pistikten sonra firini kapatip uzerine aliminyum folyoyla ortup 1 saat firinda dinlendirelim...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler