Yaklaşık iki ay oluyor bu pastayı yapalı, ancak yayınlayabiliyorum.Şimdi hatırladım da ne zor olmuştu bu pastayı yapması.Pasta zor değil, çok kolay aslında yapımı, ancak yanınızda iki yumurcak varsa epey uğraşırıyorsunuz.İkisi de anneye yardım yarışındalar.Nilsu'nun söyleyişiyle YARMID. Bayılıyorum böyle bazı kelimeleri yarım yamalak söylemesine, valla hiç düzeltmeye de çalışmıyorum.Kızımın canı yarmıd etmek istiyorsa yarmıd etsin.
En çok sevdikleri kısım da kremaları çırptığım kabın dibini sıyırmak.Pasta halindeyken yemezler, çırpma kabına saldırıyorlar adeta.Ah ah çocuk olmak çok güzel.Çocuksun ya nasılsa istediğini yap, hayır denildiğinde ya ağlarsın ya da küsersin tamam işte, istediğini yaptırırsın bir şekilde.Yaşlandıkça insanlar çocuklaşıyor derler ya ben de bu çocuk olma hevesimi yaşlılığıma saklıyorum. Hadi bakalım yaşlanınca görüşürüz o zaman.
Ve işte yaşama sevinçlerim, prenseslerim: GÜLCE ve NİLSU...
Gelelim pastaya, lezzeti güzeldi, hafif olmuştu, görüntü açısından biraz daha çalışılmalı diye düşünüyorum.İşte tarifi...
MALZEMELER:
Pandispanya için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
İçi için:
Dr. Oetker vanilyalı dolgu kreması+süt
muz, damla çikolata
Üzeri için:
1 poşet krem şanti+süt
file antep fıstığı, çeşitli pasta süsleri vb.
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın.Yağlanmış kalıba dökerek 175 derecede pişirin.
Pandispanya soğuyunca ikiye ayırın.Biraz sütle ıslattıktan sonra vanilyalı ara kremasını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp sürün.Diğer katı üzerine koyun onu da sütle biraz ıslatın.Bir poşet krem şantiyiyle pastanın üzerini kaplayın ve istediğiniz şekilde süsleyin.Buz dolabına kaldırın.Bir kaç saat sonra da afiyetle tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder