Daha önce de yazmıştım, baklavalık yufka böreğe daha çok yakışıyor diye, gerçekten de öyle bence, her çeşit malzemeyle de uyumlu oluyor.En son peynirlisini denemiştim bu çıtır çıtır börekten bir dilim almak isterseniz haydi buyrun...
MALZEMELER
35-40 adet baklava yufkası(Bir paketten biraz az)
İçine sürülecek sosu için:
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
İç malzemesi:
peynir, maydanoz
YAPILIŞI
Derin bir kapta böreğin içine sürülecek sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın.
Bir adet yufkayı tezgaha serip üzerine bu karışımdan sürün, ikinciyi serip, üzerine yine bu sostan sürün, üçüncü yufkayı da koyup(bu kata sos sürmeyin) yufkaların bir kenarına peynirli harçtan koyun (istediğiniz başka bir malzemeden de iç harç hazırlayabilirsiniz) Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.İçine sürülen sostan artarsa böreklerin üzerine dökün.İsteğe bağlı olarak susam ve çörekotu serpebilirsiniz.180 derecelik fırında pişirin.Normal yufkadan yapılan böreklere göre daha çabuk piştiğini söyleyebilirim.Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder