PEYNİRLİ BÖREK (Baklava yufkasından)


    Daha önce de yazmıştım, baklavalık yufka böreğe daha çok yakışıyor diye, gerçekten de öyle bence, her çeşit malzemeyle de uyumlu oluyor.En son peynirlisini denemiştim  bu çıtır çıtır börekten bir dilim almak isterseniz haydi buyrun...

     MALZEMELER

  35-40 adet baklava yufkası(Bir paketten biraz az)

  İçine sürülecek sosu için:

  1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

  1 su bardağı süt

  2 adet yumurta

  İç malzemesi:

  peynir, maydanoz



       
     YAPILIŞI

   Derin bir kapta böreğin içine sürülecek sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırın.
   Bir adet yufkayı tezgaha serip üzerine bu karışımdan sürün, ikinciyi serip, üzerine yine bu sostan sürün, üçüncü yufkayı da koyup(bu kata sos sürmeyin) yufkaların bir kenarına peynirli harçtan koyun (istediğiniz başka bir malzemeden de iç harç hazırlayabilirsiniz) Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
   Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.İçine sürülen sostan artarsa böreklerin üzerine dökün.İsteğe bağlı olarak susam ve çörekotu serpebilirsiniz.180 derecelik fırında pişirin.Normal yufkadan yapılan böreklere göre daha çabuk piştiğini söyleyebilirim.Afiyetler olsun...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler