REVANi...

''Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala A-li Seyyidina Muhammed!''
Rahman ve Rahim (Olan) Allah'ın adıyla..
1) Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin?
2) Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.
3) O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. 4) O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar. [KADİR SURESİ] KADiR GECENiZ MÜBAREK OLSUN insallah Allah'im yapilan butun dualari katinda kabul eylesin!!
 

 REVANİ

  • 3 yumurta

  • 3 kahve fincanı şeker

  • 3 kahve fincanı irmik

  • 3 kahve fincanı un

  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı

  • 1 bardak yoğurt

  • 1 paket vanilya,

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için: 

2.5 bardak şeker  
4 bardak su 
ceyrek limon suyu

  • Yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım.

  • Sıvıyağı, yoğurdu ekleyip çırpalım.

  • En son irmiği, unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıstırdıktan sonra yağlanmış kalıbımıza döküp 175 derecelik ısınmış fırında pişirelim.

  • Revanimiz soğuyunca şerbeti hazırlayalım. Revani soguk, şerbet sıcak olacak.

  • Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu karıştırıp kaynatalım. 5 dakika kaynadıktan sonra revanimizin üstüne kepçe kepçe dökelim. Revaniyi dilimler halinde keselim. Şerbetini daha iyi ve daha çabukcekmesi icin buzdolabina kaldirip dinlendirelim...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler