REVANİ
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı irmik
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
- 1 bardak yoğurt
- 1 paket vanilya,
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
2.5 bardak şeker
4 bardak su
ceyrek limon suyu
- Yumurta ile şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım.
- Sıvıyağı, yoğurdu ekleyip çırpalım.
- En son irmiği, unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıstırdıktan sonra yağlanmış kalıbımıza döküp 175 derecelik ısınmış fırında pişirelim.
- Revanimiz soğuyunca şerbeti hazırlayalım. Revani soguk, şerbet sıcak olacak.
- Tencereye şekeri, suyu ve limon suyunu karıştırıp kaynatalım. 5 dakika kaynadıktan sonra revanimizin üstüne kepçe kepçe dökelim. Revaniyi dilimler halinde keselim. Şerbetini daha iyi ve daha çabukcekmesi icin buzdolabina kaldirip dinlendirelim...
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
1 bardak yoğurt
1 paket vanilya,
Yarım paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
2.5 bardak şeker
4 bardak su
ceyrek limon suyu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder