BAKLA ÇORBASI



Malzemeler
500 gr bakla
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
dereotu
Yapılışı
Baklaları ince ince doğrayıp erittiğiniz tereyağında 5 dakika kavurun. 1 litre kadar su ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt, yumurta ve unu karıştırıp pürüzsüz bir kıvama getirin. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe katıp yoğurdu ılıtın. Çorbaya katıp kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ve ince kıyılmış dereotunu katın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler