Hem çok pratik hem de lezzetli bu böreği Serap Hanımın etkinliğine gönderiyorum..Tarif Oktay Ustadan.Mutlaka deneyin lezzet süper, aynı su böreği gibi...
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet yumurta
100 gr. tereyağ
su
İç malzemeleri:
Peynir, maydanoz
Üzeri için:
sıvı yağ
YAPILIŞI
Tereyağı eritin, soğuyunca içine yumurtaları kırıp çırpın.Bir yufkayı tezgaha serin, yağlı yumurtalı karışımı her yerine sürün.Yufkayı ortadan ikiye kesin.Düz kenarlarına peynirli maydanozlu iç harcından koyup rulo şeklinde sarın.Bir yufkadan iki adet uzun rulo elde etmiş olduk.
Bu ruloları büyük bir teflon tavanın içine dolayarak sarın.Üç yufkaya da aynı işlemi yaptıktan sonra tavaya su koyun, böreklerin üzerini geçecek kadar olsun.Yaklaşık yarım saat bekletin.Dikkatlice böreğin suyunu süzün. İyice süzmeye çalışın.
Tavanın altını açın kenarlarından azar azar sıvı yağ ekleyin, önce düşük ateşte, sonra orta ateşte böreğin bir yüzünü pişirin, çevirilecek kadar pişince geniş bir tabak yardımıyla böreği ters çevirin, bu yüzünü de pişirin.Pişirirken gerektiğince azar azar sıvı yağ ekleyin.İki yüzü de iyice piştiğinde börek hazırdır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder