MALZEMELER
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
4 adet yufka
İç malzemesi:
Peynir, maydanoz
Domates, biber
Üzerine sürmek için:
Yumurta sarısı
haşhaş tohumu
YAPILIŞI:
Yufkayı tezgaha serin.Sıvıyağ, süt, yoğurt ve 1 adet yumurtayı bir kapta karıştırın, yufkanın her yerine sürün.Üzerine ikinci yufkayı serin ve yağlı karışımdan yine her yerine sürün.Yukayı sigara böreği gibi üçgen kesin.Geniş kenarından rulo şeklinde biraz sarın, sivri ucundan da daha az olacak şekilde sarın.Geniş kenarın uçlarını içe doğru bükün.Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi pide şekline getirin.Diğer iki yufkadan da aynı şekilde pideler hazırlayın.
Peynir ve kıyılmış maydanozdan hazırladığınız iç harcı pidelerin içine doldurun.Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Peynirlerin üzerine domates ve biber dilimleri koyun.Yağlanmış tepsiye dizip, 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder