ZEYTİNLİ AÇMA



Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
alabildiği kadar un
1 çorba kasesi zeytin ezmesi
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine)
çörek otu
Yapılışı
Süt ve suyu karıştırıp ılıtın. Yoğurma kabına alın, içerisinde mayayı eritin. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Merdane yardımıyla 1 cm inceliğinde açın. Üzerine zeytin ezmesi sürün. 4 parmak enliliğinde kesin. Elinizle bükerek şekillendirip halka haline getirin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. 30 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızgın fırında pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler