BAMYA KIZARTMASI


    Üniversite yıllarım Balıkesir'de geçti.Ne güzel dört yıldı.Eskişehir'in ayazından sonra öncelikle iklimi çok güzel gelmişti bana.Caddeleri, şadırvanı, parkı...Her şeyiyle çok güzel günlerdi.Hayatı, insanları tanımaya başlamak, arkadaşlıklar, dostluklar...Kaç yıl geçmiş üstünden, offf düşündükçe yaşlandığımı hissediyorum.
  Üniversite yıllarında öğrendiğim bir lezzetti bamya kızartması.O zamana kadar en çok patates ve biber kızartmasını seven birisi olarak çok değişik gelmişti.Çok sık olmasa da yaparım.Bamyanın da kızartması olur mu? demeyin olur, hem de güzel olur.Bilenler de vardır zaten, ama bilmeyen varsa denesin derim.Yemeklik bamyalardan değil de daha uzunlardan almalısınız.

    Bamyaları ayıklayıp, yıkayın ve fazla suyunu alın.Kızgın yağda kızartın.Hepsi bu.Tabi bir de üzerine domates sosu dökmelisiniz.Sarımsaklı yoğurt da kızartmaların olmazsa olmazıdır.Geriye afiyetle yemek kalıyor.



    Bamya kızartması yaptığım gün aynı zamanda patates, biber, kabak ve patlıcandan oluşan karışık kızartma da yaptım.Bizim evde en az yapılan yemeklerin başında kızartma gelir.Sağlıklı beslenmek için bol bol zeytinyağlı sebze yeriz genelde.Ete de çok düşkünlüğümüz yoktur.Hazır fotoğraf makinem elimdeyken karışık kızartmamı da resimledim.İşte resimler...





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler