Malzemeler
1 tane yumurta (sarısı üzeri için)
1 su bardağı yoğurt1 tane yumurta (sarısı üzeri için)
125 gr eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
içi için
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
üzeri için
çörek otu
Yapılışı
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Derin bir kasede yoğurt, eritilmiş margarin ve yumurta akını karıştırın. Üzerine elenmiş kabartma tozu ve unu ekleyip, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı, unlanmış zeminde merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın. Daha sonra 9 x 9 cm'lik kare parçalar halinde kesin. Ortalarına rendelenmiş beyaz peynir koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.Önceden ısınmış fırında üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder