ÇITIR TAVUK


    Bu nefis, çıtır çıtır tavukları sevgili Eylem'in mutfağında görmüştüm. Parmak tavuk demiş adına ama siz nefis tavuk da diyebilirsiniz. İyi ki denemişim kızlarım da bayıldı, Nilsu prensesim ilk kez tavuğu bu kadar severek yedi, Gülce zaten bayıldı, anneciğim nefis nefis diyerek yedi tatlım benim. Daha ne diyeyim yani denemeyen herkese tavsiye ediyorum.Tarifi aynen Eylem'in mutfağındaki gibi aktarıyorum,tek fark tavuklarım büyük olduğu için ben iki tane yumurta kullandım, isterseniz buradan da bakabilirsiniz.Kolay gelsin...

     MALZEMELER

  2 adet tavuk göğsü

  2 adet yumurta

  bir tutam maydanoz

  2-3 diş sarmısak

  tuz,karabiber,pulbiber

  un

  galeta unu

  sıvıyağ(kızartmak için)



    YAPILIŞI:

  Tavukları,parmak kalınlığında yani şerit halinde doğrayın.Ayrı bir kapta yumurta,dövülmüş sarmısak,kıyılmış maydanoz ve baharatları karıştırın.Şerit halinde doğradığınız tavukları tek tek una bulayıp bu karışıma atın.1-2 saat bu karışımda beklesin.Sonra soslu tavukları galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.Afiyetle yiyin, yine söylüyorum, mutlaka deneyin... 




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler