GALETA



Malzemeler
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için)
alabildiği kadar un
ayrıca
susam
çörek otu
haşhaş
Yapılışı
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarine sıvıyağ, tuz, toz şeker ve yumurtayı katıp karıştırın. Yavaşça unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan elinizle parçalar koparıp yuvarlayın. Uzun boru şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu, haşhaş ve susam serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler