HAŞHAŞLI BAHARATLI PEYNİRLİ TUZLULAR



Tarifimi 62. P.D.Ç.E'ne ev sahipliği yapacak olan arkadaşım cafemis 'e gönderiyorum. Kendisine bol tarifli etkinlikler diliyorum.

Malzemeler
150 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı haşhaş
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
yumurta sarısı
haşhaş
1 çorba kasesi peynir
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru biraz unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın. Bardakla yuvarlaklar çıkarın. Peynir koyup poça kapatır gibi kapatın. Fazla bastırmayın kenarlarını. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırıda pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler