KIZARMIŞ DONDURMA




  Sevgili Öznur'un bloğunda gördüğümden beri aklımdaydı, kızarmış dondurma yapmak.Daha önce hiç yemediğim için tadını çok merak etmiştim.İyiki denemişim, bayıldım tadına.Daha doğrusu ailece çok sevdik.Benim gibi henüz bu tadı denememişler varsa, ısrarla tavsiye ederim.İşte tarifi...

   MALZEMELER

4 büyük top dondurma(Maraş dondurması yada dövme dondurma)

1 büyük kase mısır gevreği (corn flakes)

1 çay kaşığı tarçın

1 yumurta

kızartmak için sıvıyağ

  YAPILIŞI

  Evimin yakınlarında bir pastahanede satılan dövme dondurmalardan aldım.Sadece iki çeşit satılıyor sade ve kakaolu.Dövme dondurma da maraş dondurması gibi çok koyu kıvamlı.Hemen erimiyor.Tabaklara koymak için bıçakla kesmek gerekiyor.

  Bu ön bilgiden sonra gelelim tarife.Dondurmalardan büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz.Bu aşamada ellerim çok üşüdü.Elde ettiğimiz bu dört top dondurmayı buzluğa kaldırıp 15-20 dk. bekletiyoruz.

  Bu arada mısır gevreklerini rondoda iyice parçalayıp içine tarçın katıyoruz.Bunu ikiye ayırıyoruz.Buzluktan çıkardığımız dondurmaların her yerini mısır gevreğine buluyoruz ve dondurmaları bu şekilde 1 gece buzlukta bekletiyoruz.

   Ertesi gün dondurmaları önce çırpılmış yumurtaya , sonra kalan mısır gevreğine bulayıp, 4-5 saatliğine buzluğa kaldırıyoruz.Pişireceğimiz zaman buzluktan çıkarıp derin bir kabın içinde ve bol sıvı yağda 8-10 saniye kızartıyoruz.Balla veya çikolata sosuyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler