KRUVASAN



Malzemeler
1 kibrit kutusu kadar yaşmaya
500 gr un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Un, tuz, şeker, su ve mayayı karıştırıp hamur haline getirin. Hamura 50 gr margarin ekleyip 15 dakika yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Margarini yağlı kağıdın içine koyup 30x30 genişliğinde açın. Hamuruda 32x62 cm'lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Dikdörtgen hamurun ortasına açmış olduğunuz margarinide koyun. Hamuru zarf şeklinde katlayıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 cm kalınlığında açın, iki tarafından tutarak bir tarafı kısa bir tarafı uzun olacak şekilde katlayın. Uzun tarafı kısa tarafın üstüne kapatın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru tekrar 2 cm kalınlığında açın. Hamurun bir ucunu ortasına gelecek şekilde katlayın. Diğer ucunuda katladığınız tarafın üstüne katlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamurun kalınlığı 1 cm'i geçmicek şekilde açın. Hamurdan üçgen parçalar kesin. Üçgen hamurun uzun kemarından başlayarak kendi etrafında yuvarlayın. Oda sıcaklığında 60 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün kızarana kadar pişirin.
Not: Hamurun katlama şekilleri biraz kafa karıştırabilir, ama bu şekilde katlamalar kruvasana çok güzel lezzet veriyor.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler