YOĞURT KAYMAKLI KURABİYE



Malzemeler
1 paket oda ısısında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
100 gr beyaz peynir
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt kaymağı
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
haşhaş
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış margarine diğer malzemeleride ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru düz bir zeminde biraz unlayarak açın. Kalıpla şekiller çıkarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin, ortalarına biraz haşhaş serpip öncede ısınmış fırında pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler