LİMONATA


  Yaz başından beri bir çok blogda yer alan limonatayı ben de bu şekilde yapıyorum.Bu tarifi özellikle Ebru için yayınlıyorum.Biraz geç oldu canım kusura bakma.Bir kaç yıldır iyice popüler olan limonatayı mümkünse ev yapımı tercih edelim diyorum.

   MALZEMELER

 4 su bardağı su

 2 tane limon

 10 yemek kaşığı şeker

   YAPILIŞI

   Yıkadığınız limonların kabuklarını rendenin küçük kısmıyla rendeleyin.Burada şunu söylemek istiyorum limon alırken yumuşakları değilde kabukları rendelenebilecek gibi olanları tercih edin.

   Rendelenmiş kabukların üzerine şekeri dökün.Elinizle şöyle bir ovuşturun, böylece limonatanızın rengi ve aroması daha güzel olacaktır. Üzerine suyu ekleyin tencereyi ocağa alarak biraz ısıtın, şekerler eriyecek kadar.Üzerine ortadan ikiye kesilmiş limonları sularını iyice sıkarak ekleyin.Buzdolabında bir gece bu şekilde bekletin.(4-5 saatte yeterli olabilir.)

   Ertesi gün bir süzgeç yardımıyla ya da tülbentten süzerek limonatayı sürahiye alın.Şekeri fazla gelirse su ilave edebilirsiniz.İsterseniz taze nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz, afiyetle serin serin için.



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler