Herkese merhaba.Bu gün incir reçelimin tarifini yazmaya karar verdim.Hani şu an pazarlarda bolca satılan sarı, olgun incirlerden yaptım bu reçeli.Şu an tam zamanı.
Yaklaşık 4-5 yıl önce ilk kez küçük, yeşil incirlerden reçel yapmıştım, oldukça zahmetliydi ancak tadı ve kokusu muhteşemdi.Yeşil ham incirleri pazarda bile bulabilmek oldukça zor.İki reçelin tadı ve kıvamı birbirinden çok farklı ancak ikisi de ayrı güzel.İncir sevenlere tavsiye olunur.
MALZEMELER
1 kg olgun incir
1 kg toz şeker
yarım limonun suyu
YAPILIŞI
İncirlerin sarı kabuğunu soyun, beyaz kısımları kalsın.Soyulmuş incirleri çok küçük olmayacak şekilde dilimleyin.Tencereye alarak üzerine toz şekeri dökün ve pişirin.Eğer incirleriniz çok tatlıysa şeker miktarını azaltabilirsiniz.Kaynadıktan sonra limon suyunu katıp biraz daha pişirip ocaktan alın.Çok fazla kaynatmayın ki kararmasın.Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder