1 tavuk göğsü
3 tane soğan
4 tane patates
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı badem
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Pirinçleri sıcak suda 20 dakika bekletin. Tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayıp tiftikleyin. Patatesleri halka halka doğrayıp kızartın. Soğanları piyazlık doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Tuzunu ve karabiberi katıp, tavuk etlerini ilave edin. 1 çorba kaşığı sıvıyağda bademleri kavurun. Tereyağını ekleyip erimesini bekleyin. Pirici ekleyip tuzunu katıp biraz kavurun. Tavuk suyunu ekleyip pişirin. Sırasıyla borcama önce patatesi sonra tavuklu harcı en son pilavı yerleştirin. Üzerini folyo ile örtüp. Kızgın fırında 5 dakika pişirin. Ters çevirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder