FIRINDA ETLİ PATLICAN


   Hafif bir patlıcan yemeği yemek istiyorsanız buyrun tarife...

    MALZEMELER

  3 adet orta boy kemer patlıcan

  300-400 gr. dana kuşbaşı

  2-3 adet sivri biber

  3 diş sarımsak

   SOSU İÇİN:

  1 yemek kaşığı un

  1 yemek kaşığı domates salçası

  1,5 su bardağı su

  sıvı yağ, tuz, karabiber

    YAPILIŞI

  Patlıcanları alacalı soyun, uzun uzun ya da halka halka dilimleyin, tuzlu suda yaklaşık 20 dk.bekletin.

  Dana etlerini bir tencerede iyice yumuşayana kadar pişirin, piştikten sonra tuzunu ekleyin.

  Küçük bir tencereye sıvı yağı koyun, biraz ısınınca unu katın kavurun.Ardından salçayı ekleyip, biraz daha kavurun.Suyunu katıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Tuzunu eklemeyi de unutmayın.Biraz karabiber de katabilirsiniz.Sosunuz hazır.( Bu sosu başta tavuk yemekleri olmak üzere bir çok fırın yemeğinde kullanabilirsiniz.Çok güzel bir lezzet veriyor.)İsterseniz bu sosu domatesle de hazırlayabilirsiniz.Ben iki türlü de pişirdim.Salçalısı sanki biraz daha lezzetliydi.Tabi herkesin damak tadı farklı...

  Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, elinizle hafifçe sıkın, fırın tepsisine dizin,(kızartmadan, çiğ halde) üzerine pişen etleri koyun, sivri biberleri istediğiniz şekilde dilimleyip, etlerin üzerine yerleştirin.İnce doğradığınız sarımsakları da ilave edin.Pişirdiğiniz sosu da dökerek 180 derecelik fırında patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler