TAVUKLU KABAK OTURTMA
Merhaba...Kabakla yapılabilecek güzel ve farklı bir yemek ...
Malzemeler:
3 adet kabak
1 adet tavuk göğüs
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet biber
3 diş sarımsak
tuz,karabiber,sıvı yağ
Üzerine : kaşar ya da örgü mozarella
Yapılışı:
Kabaklar ikiye bölünüp yumuşayana kadar haşlanır...diğer tarafta soğan doğranır az sıvı yağ eklenip kavrulur...küp küp doğradığımız tavuk etleri eklenip sotelenir ve sonra domates biber sarımsak tuz ve baharat eklenerek kavrulur...böylece iç harç hazırlanır...Haşlanan kabaklar bir çatal yardımıyla ezilir ve fırın kabına yerleştirilir..tuz ve karabiber eklenir daha sonra hazırladığımız harç üzerine yayılır en üstüne de peynir rendesi serpilerek fırına verilir ve üzeri kızarınca fırından çıkarılır...sıcak sıcak servis edilir...afiyet olsun...
(Yazıcının notu: efendim söylemeden geçemeyeceğim...bu yemek, aynı malzemeyle, kayık şeklindeki kabakların içersinde arz_ı endam edip, 'saltanat kayığı ' adını alacaktı..ta ki bendeniz, kabakları biraz fazla haşlayıp kayıkları batırana dek..:((( sonra aklıma böyle bir alternatif geldi ve bunu yemekte aile fertlerimizle paylaşırken Yusuf Bera, ' anne çok iyi akıl etmişsin ' diyerek hepimiz güldüren bir tepki verdi...)
Etiketler:
Et Yemekleri,
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder