75 gr oda sıcaklığında margarin
50 gr oda sıcaklığında tereyağ
3/4 su bardağı sıvıyağ
1,5 kahve fincanı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz çörek otu
aldığı kadar un
üzeri için
1 yumurta sarısı
toz çörek otu
Yapılışı
Margarin, tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, toz şeker, toz çörek otu ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Unu yavaşça ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. Hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış zeminden orta kalınlıkta olacak şekilde açın. Kalıpla şekil çıkarın. Ufak bir yuvarlak kalıplada sadece ortasına bastırın ama hamuru çıkarmayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. Toz çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder