****ARAP ASI CORBASI****



Merhaba arkadaslarim bu corbayi bilmeyen varmidir bilmem..bizim oralarda cok yapilir hatta sogan asi diyerekte adlandirilir..
Genellikle horozla yapmaya calisirlar lezzeti daha bir baska oluyor...Tabiki horoz herzaman bulunamiyacagi icin tavuga basvurmak daha iyi;))
Kisin dondurucu soguklarinda sicacik miss gibi hmmm annecigim kepekli undan bide hamurunu karardi..aklima geldide....

Bu lezzetli corbayi sevgili kutsalsofra arkadasima gonderiyor kolayliklar diliyorum...

Malzemeler:

  • 1 orta buyuklukte tavuk yada 3 parca baget(but) (ben bagetle yaptim)
  • 2,5 litre su
  • 2 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi aci biber salcasi
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 orta boy kuru sogan
  • 50 gr tereyagi veya margarin
  • tuz

Yapilisi:
Dudukluye 2,5 litre suyumuzu ve butlarimizi koyup yaklasik 20 dakika pisirelim.(Su biraz fazla gelebilir corbamizi yaparken kivamini goz karari ayarlayalim)
Pisen tavuklarimizi suyunu ayri bir kaba suzelim.Tavuklarimizi bir guzel kemiginden ayirip iyice didikleyelim.
Tenceremizin  icersine tereyagimizi ekleyip ince kiydigimiz soganlarimizi kavuralim ardindan salcalarimizi ekleyelim birkez daha karistirdiktan sonra unumuzu ilave edip kokusu cikana kadar kavuralim.
Didikledigimiz tavuklarimizida ekleyelim en son olarakta suzdugumuz tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip duduklumuzu kapatip 8 dakika daha kaynatallim...Servise hazir...

***Aslinda 1 su bardagi un 2 su bardagi sudan hamurunuda yaptim fakat hamurun sogumasini bekleyemedim corbayi resimleyiverdim;)))
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler