ELMALI KEK (le gateau aux pommes)



Merhaba arkadaslarim!!!
Gecen gun  arkadaslarima yaptigim elmali kekimle geldim...Fransizca bir tarif  kek gibi  ama tartada cok benziyor tavsiye edilir;))

Malzemeler:

  • 100 gr un
  • 50 gr misir nisastasi
  • 180 gr pudra sekeri
  • 180gr margarin (yumusak)+20 gr tepsiyi yaglamak icin
  • 3 yumurta
  • 2 iri elma
  • 60 gr badem tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatli kasigi badem aromasi(asil tarifte alcol vardi fakat ben degistirdim)
  • 1 cimdik tuz

Yapilisi:

ilk olarak elmalarimizi kabugunu soyup dilimleyelim.. dilimledigimiz elmalari sadece ortalarindan keserek iri parcalar elde edelim(cokta iri olmasin)ve 1 tatli kasigi badem aromasiyla karistirip dinlenmeye biraklim.

Yumurtalarimizin beyazlarini ve sarilarini ayiralim.Yumurta sarilarimizi buyuk bir kaba alip uzerine kucuk parcalar halinde dogradigimiz yumusak margarini,pudra sekerini,ununu,nisastasini,badem tozunu ve son olarakta vanilyamizi ekleyip iyice katristirip birbirine yedirelim..
Yan tarafta ayirdigimiz yumurta beyazlarini bir cimdik tuzla mikserle kar haline gelene kadar cirpalim.Cirptigimiz yumurta beyazini hazirladigimiz karisima yavas yavas ekleyip cok dikkatli bir sekilde karistirip iyice yedirelim...Hazirladigimiz karisimi yaglanmis yuvarlak kek kalibina dokup uzerine hazirladigimiz elmalari dizelim 150°lik isitilmis firinda kizarana kadar pisirelim...

Afiyet bal seker olsun;))



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler