BASTON KURABİYE



Malzemeler
150 gr yumuşak tereyağ
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 tüp dr oetker limon aroması
1 çay kaşığı vanilya
un
kakao
Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağa pudra şekerini ekleyip elinizle karıştırın. Yumurta, limon aroması, vanilya ve unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölün birine 1 veya 2 yemek kaşığı kakao katıp tekrar yoğurun. Streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Her iki hamurdanda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle uzatın. İki hamuru yan yana koyup elinizle burun ve şemsiye şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler