ISPANAK ÇANAĞI


    Değişik lezzetlere açıksanız bunu mutlaka deneyin.Bu tarifi Oktay Ustada görmüştüm, biraz tereddütle denedim, ancak sonuç harikaydı.Ispanak, süt ve kaşar peyniri inanın bu üçlü birbirine çok yakışıyor.Buyrun tarife...

     MALZEMELER

  250 gr. ıspanak

  1 su bardağı süt

  1 çorba kaşığı un

  1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

  1 kase yoğurt

  2 diş sarımsak

  tuz, karabiber, sıvı yağ

  2 kaşık tereyağ, pul biber

  2 yaprak milföy (ben bu sefer kullanmadım)




     YAPILIŞI

   Ispanakları yıkayıp ince doğrayın.Tencereye sıvıyağı alıp üzerine ıspanakları koyun, biraz kavurun.Ardından unu ekleyip kavurmaya devam edin.Daha sonra sütü ilave edin, süt kaynayınca kaşar peyniri rendesini, tuz ve karabiberi ekleyin ve ıspanakları pişmeye bırakın.Kısa sürede pişecektir.

   Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.Tereyağı kızdırıp pulbiberi atıp, sosunu hazırlayın.Milföylü yapacaksanız milföyleri küp küp kesip, fırında kraton ekmek gibi pişirin.(Ben bu kez kullanmadım, iki türlü de güzel oluyor.)

    Ispanağı geniş bir tabağa alıp ortasını açın.Ortasına sarımsaklı yoğurdu dökün.Yoğurdun üzerine tereyağlı sosu dökün.Milföyleri de yoğurdun üzerine yerleştirin.Afiyet olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler