SARIYER BÖREĞİ



Malzemeler
5 su bardağı un
yeteri kadar su
125 gr tereyağ
125 gr margarin
bir tutam tuz
içi için
500 gr dana kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
4 tane soğan
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
yenibahar
tarçın
Yapılışı
Hamur için unu bir kaba alıp tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar su ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Hamuru dikdörtgen şeklinde ince açın. Tereyağı ve margarini eritip karıştırın. Açtığınız hamurların üzerine yağ sürün. Kenarları üst üste gelecek şekilde bohça biçiminde katlayıp, buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Bu işlemi 4 kere tekrarlayın. Daha sonra açtığınız dikdörgen hamuru enlemesine dörde bölün. Elinizi tereyağına batırıp, hamurlardan birinin uzun tarafını olabildiğince uzatıp, inceltin. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. İç harcı için dolmalık fıstığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış soğan ve dana kıymayı ilave edip, 1-2 dakika daha kavurun. Kuş üzümü, toz şeker, tuz, yenibahar ve tarçın ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuyan harcı dörde ayırın, ve açtığınız hamurların uzun kenarlarına paylaştırın. İç harçlı yufkayı rulo şeklinde sarın. İstediğiniz gibi şekil verin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler