KABAKLI PİLAV



Kabaklı pilav genelde Karadeniz Bölgesinde ve özellikle Rize de çok yapılan bir pilavdır.

Malzemeler
yarım kilo bal kabağı
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Kabakları ince ince doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinçleri ve kabağı kat kat tencereye yığın. Toz şeker, tuz ve suyunu ekleyin. Kısık ateşte kabak ve pirinç yumuşayana kadar pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler