Malzemeler
3 adet yufka
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane soğan
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
ayrıca
domates
sivribiber
sosu için
100 gr margarin
1 su bardağı süt
Yapılışı
Sıvıyağda soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini ve salçayı katın. Margarini eritip sütle karıştırın. Yufkayı serip üzerine sütlü yağ gezdirip dörde bölün. İç malzemeden serpip sigara böreği gibi sarın. Ortasına çizik atıp domates ve biber yerleştirin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder