Geçen gün yaptığım kiremitte mantarları değerlendirmek için yapmıştım bu yemeği.Tarifini ancak ekleyebildim.Bir çok evde pişen bir yemektir eminim.Ben de sık sık yaparım.Lezzetli ve hafif olduğunu düşünüyorum.Yanına pilav ve salatayla güzel bir akşam yemeği olabilir.
MALZEMELER:
700-800 gr.tavuk (Kemiksiz pirzola ya da göğüs eti)
400 gr mantar
3 adet sivribiber
3-4 adet domates
tuz, karabiber, kimyon, köri
zeytinyağı
YAPILIŞI:
Tavada yağı kızdırın, tavukları atıp suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun.İnce doğranmış biberleri ekleyin biraz daha kavurun.Doğranmış mantarları ekleyip kavurun.Mantar önce biraz suyunu salıp sonra çeksin.Ardından doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları ekleyin.Kısık ateşte pişirin.Eğer domateslerin suyu az gelirse biraz su eklenebilir.
Hemen hemen her yemeğin olmazsa olmazı soğanı ben bu yemekte kullanmıyorum.İsteyen katabilir.Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder