VİŞNELİ CHEESECAKE



     İlk cheesecake  denememle buradayım.Ne çok püf noktası varmış cheesecake yapmanın.Hepsine uyduğumu söyleyemeyeceğim ama sonuç güzeldi.Misafirlerime yapmıştım, genellikle denemediğim tarifleri misafirlerim için uygulamam ama bu seferlik oldu.Neyse ki çok beğendiler.Bu da bana cesaret verdi.İkinci denememde daha da iyi olacağını düşünüyorum.

     MALZEMELER

     Tabanı için:

 2 paket eti burçak bisküvi

 75 gr. tereyağ (erimiş, soğutulmuş)

 1 fincan süt (Türk kahvesi fincanı)

 24 cm.lik kelepçeli kalıp

    Kreması için:

 2 adet yumurta

 1 su bardağı toz şeker

 1 kutu krema (200 ml.)

 2 paket labne peyniri (400 gr.)

 3 yemek kaşığı un

 1 yemek kaşığ nişasta

 1 paket vanilya

    Vişneli sos için:

 350 gr. vişne (dondurulmuş kullandım)

 1 su bardağı toz şeker

 1 çay bardağı su

 2 yemek kaşığı nişasta


      



     YAPILIŞI


     Burçak bisküviler rondoda iyice ezilir.İçine erimiş tereyağ ve süt katılarak elle yoğurulur ve kelepçeli kalıbın tabanına bastırılarak yerleştirilir.Krema hazırlanana kadar bu taban buzdolabına kaldırılır.

     Oda sıcaklığındaki yumurtalarla şeker mikser yardımıyla çırpılır.İçine labne ve krema eklenerek biraz daha çırpılır.Un, nişasta ve vanilya eklenerek çok fazla olmamak şartıyla biraz daha çırpılır.

    Hazırlanan bu krema buzdolabından çıkarılan bisküvili tabanın üzerine dökülür.Kek kalıbı bir kaç kez tezgaha vurularak içindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.

    Kelepçeli kalıbın altı ve yanları alüminyum folyoyla iyice sarılır.Kalıp bu şekilde, içinde ılık su olan tepsinin içine oturtularak fırına verilir.170 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Çökme ve çatlama olmaması için piştikten sonra fırında soğutulur, hemen dışarıya çıkartılmaz.Soğuyan cheesecake buzdolabına kaldırılarak 1 gece bekletilir.

    Çekirdekleri çıkarılmış vişneler rondoya alınır, üzerine toz şeker eklenerek vişneler parçalanır.Ancak iyice parçalamayın, çok iri de kalmasınlar orta ayarda olsun.

   Şekerli vişne karışımı tencereye alınır üzerine nişasta ve su eklenir.Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.Ilıyınca cheesecakein üzerine dökülür.Vişneli sos koyulaştığında cheesecake kelepçeli kalıptan çıkarılır.Servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında soğutulur.

   Herkese iyi hafta sonları dilerim...





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler