YOĞUN KAKAOLU KEK



    Bloglar  arasında dolaşırken bu harika keke rastladım.Tarif sevgili İpek hanıma ait.Bloğunun adı acemi asçı olan fakat kendisini acemilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan gayet profesyonel İpek hanım sayesinde bu keki öğrendiğim için çok mutluyum.Ellerinize sağlık, tüm tarifleriniz harika sitenizde denemek istediğim o kadar çok tarif varki...Tarifi acemi aşçı bloğundan olduğu gibi kopyalayıp aktarıyorum.Yapılış aşamaları normal keklerden oldukça farklı, tadının güzelliği de buradan geliyor olsa gerek.Ayrıntılar ve püf noktaları için mutlaka  İpek hanımın bloğuna uğrayın...



    MALZEMELER:

1cup=240 ml=1 su bardağı



1. GRUP MALZEMELER:

• 1/2 cup hindistan cevizi

• 1 pk karbonat (1 tsp)

• 2 cup un

• 1,5 cup toz şeker (damak tadınıza göre 1 cup-2 cup arası dilediğiniz miktar)

• 1 tutam tuz


2.GRUP MALZEMELER:

• 1/2 cup (100 gr) tereyağı ( aynı miktar zeytinyağı ile yapıyorum)

• 1 cup su

• 1/2 cup (50 gr=1 paket) dark kakao( Dr. oetker gourmet kakao) 

• 1/4 tsp vanilya özütü ya da 1 pk vanilya (son yapışımda eklemedim ve daha yoğun bir kakao lezzeti elde ettim)


3.GRUP MALZEMELER:

• 1/2 cup süt

• 2 yumurta


    YAPILIŞI

• 1.gruptaki kuru malzemeleri karıştırın.

• 2.grup malzemeleri ufak bir sos tenceresinde ısıtarak karıştırın (Kaynatmayın) Kakaolar eriyene kadar ısıtılacak.

• 3. grup malzemeleri köpük olana kadar (cam kasede)1dakika çırpın.

• Kuru karışıma önce ikinci grup malzemeyi, ardından 3. grup malzemeyi ekleyin, mikserle 2 dakika çırpın.

• Yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına dökerek 175 C önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. (Ben her zaman kullandığım 26 cm.lik ortası delikli kek kalıbımda yaptım.)

• Kürdan testiyle fırından çıkartıp soğutun.

   Afiyet olsun...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler