MUHLAMA ( KUYMAK )


Trabzon a yakın mesafede sayılırız ve bugün Karadenizin meşhur bir lezzetini sizlerle paylaşmak istedim... buralarda  o kadar çok seviliyor ki restoranlarda bile kahvaltı mönülerinin vazgeçilmezi...Bizler de çok beğenerek yiyoruz ...hem kolay hem de lezzetli...

Malzemeler:

1 su bardağı mısır unu
125 gr. tereyağı
15o  gr. trabzon peyniri ( tabi bunu herkes bulamadığı için marketlerde satılan çeçil peyniri ve dil peyniri ni de kullanabilirsiniz ben çeçil peyniri kullandım )
3 su bardağı sıcak   su

Yapılışı:

Tereyağı eritilir ve mısırunu eklenerek kavruk kokusu gelene kadar kavrulur...daha sonra sıcak su ilave edilir ve karıştırılarak bir süre pişirilir ...son olarak peyniri katılır ve peynir eriyip tereyağı üstünde görülene kadar ocakta tutulur ve hemen pişirdiğiniz tavada sıcak sıcak servis edilir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler