HAVUÇLU KESME ERİŞTE ÇORBASI



Malzemeler
1 çorba kasesi erişte
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
2 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın, rendelenmiş havuçları kavurun, üzerine 2 litre sıcak su ekleyip kaynatın. Erişteyi ekleyip erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu, yumurtayı ve unu çırpıp, çorbanın suyundan alıp ılıştırın. Yavaşça çorbaya ekleyin. Karıştırarak kaynamasını bekleyin. Tuzunu katıp 5 dakika kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp naneyi içine atın. Çorbanın üzerine geçdirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler