İşte 5 dakikada hazırlayabileceğiniz bir lezzet daha.Bir çok kişinin bildiğini ve yaptığını düşündüğüm bu tarifi belki bilmeyenler varsa denesin diye ben de bloğumda yayınlıyorum.Mantarı çok sevdiğim için sık sık kiremitte mantar yaparım.Bir çok yemeğin yanına yakıştığını düşünüyorum.Fırın tepsisinde de yapılabilir, fakat kiremitte yaparsanız yiyip bitirene kadar sıcak kalıyor.Ayrıca sunumu da daha hoş bence.Çupra, levrek gibi balıkları da bu kiremitlerde pişiriyorum.Eğer evinizde yoksa en kısa sürede temin etmelisiniz.Çok işinize yarayacak inanın.Gelelim tarifimize...
MALZEMELER
300 gr. orta boy mantar
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz
karabiber
YAPILIŞI
Mantarları yıkayın.Su dolu kapta değil tek tek elde yıkamalısınız. Saplarını dikkatlice koparın.Kiremitlere dizin.Tuzluk ve karabiberliğinizi elinize alın her bir mantarın içini tuzlayıp biberleyin.Rendelenmiş kaşar peynirlerini mantarların içlerine doldurun.
200 derecede kaşar peynirleri kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak tüketin.Her ne kadar mantar ve kaşar peyniri için ölçü vermiş olsamda ben göz kararı yapıyorum, genelde 1 kg mantar alıp yeteri kadarını kiremitte pişirip kalanından ve artan saplardan ertesi gün mantarlı tavuk sote yapıyorum.Onun tarifini de daha sonra vereceğim inşallah.Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder