Çok lezzetli ve hafif bir tatlıdır bu.Eminim bir çoğunuz denemiştir.Benim de misafirlerime ve Gülce'ye sıkça yaptığım bir tatlıdır.Eşim de çok sever bu tatlıyı.Şimdiye kadar yiyip de beğenmedim diyen olmadı.Ben bu tarifi Zerrin ablamdan aldım.Görümcem ölur kendileri ve hayatımda tanıdığım en hamarat, en mükemmel insandır.Onu tanımlamak için enler bitmez....En hızlı, en neşeli, en eğlenceli, en pratik, bazen de en sinirli... Neyse Nilsu'nun dediği gibi bu konuyu kapatalım.Sen çok seviyorum Zerrin abla, iyi ki varsın... Onun yaptığı kadar güzel olmasa da benim tatlım da fena sayılmaz.İşte tarifi.
MALZEMELERİ:
Yarım paket margarin (125 gr.)
1 su bardağı un
4,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket Eti kakaolu bisküvi
isteğe bağlı olarak tarçın ve hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- Margarini eritip unu ekliyoruz ve sürekli karıştırarak unu iyice kavuruyoruz.
- Süt, şeker ve vanilyayı ekleyerek sürekli karıştırarak muhallebi gibi kaynayana kadar pişiriyoruz.(Ben bu aşamada bazen el blendırımdan yardım alıyorum eğer topaklanma olmuşsa.)
- Tatlımızı çırpma kabına alarak 10 dakika mikserle çırpıyoruz.
- Kakaolu bisküvileri rondodan geçirip iyice eziyoruz ve tepsimize döküyoruz.
- Üzerine yavaşça çırpılmış tatlımızı döküyoruz.
- Buzdolabına kaldırarak 3-4 saat yada bir gece bekletiyoruz.
- Tatlımızı 2-3 cm. eninde şeritler halinde kesiyoruz.Bir spatula ya da çatal yardımıyla kıvırıp rulo haline getiriyoruz.
- Servis tabağına alınan tatlıların üzerine isterseniz hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz.
- Ben Gülce'nin okuluna götürdüğüm için küçük kek kağıtlarına koydum.Çocuklar daha kolay yesinler diye.
Eğer bu tatlıyı hala denemeyen varsa en kısa sürede denesin.Vazgeçilmeyen bir tat olacağına eminim.Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder