Bu tarifi Pembe tatlar adlı blogta gördüm.Gerçekten harika bir lezzet, değişik bir görünüm mutlaka deneyin.İşte tarifi...
MALZEMELER:
- 125 gr margarin
- 9 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığ toz şeker
- 2 paket vanilya
- 2 parça damla sakızı
- üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI
Margarini eritin, unu katarak kokusu çıkana kadar kavurun.Yavaş yavaş sütü ekleyin, vanilyaları katın karıştırın ve muhallebi kıvamında orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
Ocaktan aldığınız muhallebiyi 10 dakika kadar mikserle çırpın.Dar ,uzun bardakların (rakı bardağı kullandım ben) içini suyla ıslatın, muhallebileri bardaklara doldurun.8 bardak muhallebi elde ettim.
Muhallebilerin ilk sıcağı çıkınca buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendirin.Ben 4 saat kadar beklettim.Buzdolabından çıkarttığınız bardakların üzerine biraz su dökün.Muhallebinin sulanacağından endişe etmeyin, bu işlemi bardaktan kolay çıksın diye yapıyoruz.Suyunu döküp muhallebileri dikkatli bir şekilde kesme tahtasının üzerine çıkarıyoruz.
Islatılmış bıçak ile tatlımızı istediğimiz kalınlıkta kesiyoruz.Ben 7 parçaya böldüm.Her bir parçayı hindistan cevizine bulayıp istediğiniz şekilde süsleyin.Ben damla çikolata, ceviz ve fındık kullandım süslerken. Evinizde uygun olan başka malzemelerle de süsleyebilirsiniz.
Herkese afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder