SOSLU TAVUK



      Resimde gördüğünüz pilav bana ait, soslu tavuklar ise sevgili eşimin eseri.Benim gibi kırmızı et değilde beyaz eti tercih ediyorsanız, yaklaşan yaz günlerinde piknikte, bahçede balkonda ya da  iyi bir aspiratörünüz varsa mutfakta bu tavuklardan bol bol pişirin afiyetle yiyin.Sosundan dolayı olsa gerek tavuklar pişerken yayılan müthiş  koku insanın iştahını daha da açıyor.Yiyen herkesin tam not verdiği bu tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.


      MALZEMELER:

  Tavuk (incik, kanat karışımı olmalı)
 
  2-3 diş sarımsak (ezilecek )

  1  yemek kaşığı soya sosu

  kimyon, tuz, kekik ve köri

  biraz zeytinyağı



    YAPILIŞI

  Tavukları yıkayıp fazla suyunu süzüyoruz.Tavukta ölçü vermedim, kişi sayısına ve kişilerin iştahına göre ya da menüde başka hangi yemeklerin olduğuna göre tavuk miktarını siz ayarlayın.

   Derin bir kabın içerisine sarımsak, soya sosu, zeytin yağı, kekik, kimyon, köri ve tuzu katıp tavukları ekleyin.Karıştırarak sosun tavukların her yerine bulaşmasını sağlayın.Bu şekilde buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat bekletin.


   Dolaptan çıkarttığınız tavukları elektrikli ızgarada güzelce pişirin.Afiyetle yiyin.Yanına pilav, fırında patates, salata artık canınız ne istiyorsa yapabilirsiniz.İnanın çok muhteşem bir lezzet, mutlaka deneyin.Herkese afiyet olsun...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler