TAVUKLU KARNIBAHAR GRATEN


Merhaba arkadaşlar...karnıbaharın değişik ve çok lezzetli bir yemeğini paylaşmak istedim sizlerle...deneyenler pişman olmaz bence...

Malzemeler:

1 adet orta boy karnıbahar
1 adet tavuk göğüs
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yenek kaşığı salça
sıvı yağ

Beşamel sos için: 2,5 su bardağı süt.2 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine kaşar rendesi...

Yapılışı:

Karnıbahar graten yapılırken karnıbahar haşlanıyor ve soğanla salçayla sotelenen kıyma ya da tavuk etleri sonradan ilave ediliyor fakar ben vitamini haşlama suyuna gitmesin diye aşağıda anlattığım şekilde yapıyorum..
Soğan ,ve sarımsak sıvı yağda sotelenir kuşbaşı tavuk etleri eklenir ve kavrulur ve salçası eklenir...çiçeklerine ayırdığımız karnıbaharlar da ilave edilir ve bir miktar su ilavesiyle pişirilir..tamamen piştiğinde suyu kalmamasına özen gösterilir ,tereyağıyla un kavrulur ve süt de eklenerek beşamel sos hazırlanır ...pişen yemek bir tepsiyealınır ve beşamel sosla karıştırılır en üstüne kaşar rendesi serpilerek fırına verilir veeee çıkınca afiyetle yenir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Yemek Tarifleri | Yemek Tarifi
Copyright © 2013. Bomba Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Özel tasarım ürünler